Genuine Nerd Look

Una din imaginile cele mai tipice din Paris la ora actuala in meanswear rafinat si totusi subversiv este look-ul de tocilar – nerd 100 %. Ochelari mari cu rame negre, sweater colorat, camasa, pantaloni si o allura usor college dar deturnata. O imagine care nu este insa departe de figura lui YSL anii 60-70, pletele in vint, ochelari grosi, silueta filforma. Adaugati aici si pantalonii scurti-scurtati + bluzele pe git si veti avea o imagine exploatata de cativa designeri din toate extremele (Lanvin, Prada, etc).

Unul din tinerii designeri la care am vazut foarte bine acest look (+o nota fluo) este Vincent Schoepfer, pe care l-am intilnit la Pitti Uomo si la tirgul de la Paris, dupa ce il descoperisem de aproape un an (si ii adoptasem niste tinute) in urma unui mare premiu al primariei Parisului.
Colectia sa de toamna iarna se intituleaza exact asa – Genuine Nerd si e vizibila pe site. Un interviu in franceza pe urbandandy.

fashion156 a realizat recent un pictorial inspirat de cuvinte-“bibliotecari” (the word issue) iar parfumul Paul Smith Story este ilustrarea perfecta a acestei tendinte masculine.

Sursa: Octavian Sever Coifan

Share on FacebookPin on PinterestGoogle+Email to someone

Comments

comments

cristina Written by: