|
Numar colectiile de la Bucharest Fashion Week, cele de la Romanian Fashion Week + designerii care prezinta singulari in capitala, in afara celor doua evenimente.
M-am oprit undeva pe la 80 pentru toamna iarna, dar cred ca cifra e mai sus. O natie creativa care nu sta degeaba! As fi tentant sa spun ca e o tara plina de petites mains (in afara de alea care te cauta la buzunare). Petite main sau Petit talent? Sau grand orgueil?
Ma intreb cum e sa ai un talent imens si o mina foarte mica, ca de copil .... sau creioane din care a mai ramas doar virful. Sau poate in loc de foarfeca de croitor sa croiesti cu forfecuta de unghie bieuri nastrusnice.
Sau cum e sa ai un talent foarte mic dar maini imense, de plugar sau de pianist, si sa gesticulezi intr-una involburand materiale unul peste altul intr-o revarsare a kitschului. Big Effect!
Citesc azi in Jurnalul national:
"Cînd le auzi, toate cîntăreţele pregătesc un album. Una n-am auzit să spună că stă de pomană. Nu. De dimineaţa pînă seara, artista stă în studio, muncindu-se la un nou album, “care, de această dată, va fi cu totul altfel decît v-am obişnuit pînă acum. Este vorba despre un sound mai nou, tineresc, uşor metalic, cu pronunţat caracter suprarealist, dar melancolic şi subtil deopotrivă, nu spun mai multe, ca să nu spulber misterul. Fanii mei mă vor înţelege”."
Nu intreb cine sta de pomana in moda romaneasca .... dar nici cine sta la pomana, tot in moda romaneasca. Vine Pastele si se fac pomeni. Ar fi bine sa se faca pomana de talent care sa inlocuiasca gurul. Sa te pomeneasca lumea! Pentru ca multi nu vor decit sa apara cit mai mult in presa. De pomina! Dar la pomul laudat sa nu mergi cu sacul. Eventual cu plapuma versiune Yamamoto. Dar mai bine de pomana decit de pomelnic.
Sa fie MODA. Dar nu de pomana!
Si tot in Jurnalul National:
"Marea surpriză de la Fashion Week este o absenţă notabilă! Pentru prima dată în istoria festivalului, Bucharest Fashion Week a rămas fără Ţarul modei! Deşi era anunţat că va participa la eveniment cu două colecţii, Cătălin Botezatu nu va fi prezent la Săptămîna Modei 2008".
Poate a ramas fara Petites Mains - ocupate cu covrigii de Paste!
PS: nu stiu de ce i-au spus in articol Tarul Modei.... se pregateste ceva in stil bolsevic? |